Gehaktballetjes met limoenpesto
bereiding
-
1
Pel 1 teentje knoflook en snipper het fijn. Bewaar enkele basilicumblaadjes en hak de rest fijn. Hak de peterselie fijn. Meng de helft van de gehakte kruiden met de gesnipperde knoflook, ricotta, 20 g parmezaan, ei, gehakt en paneermeel. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van.
-
2
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Bak de balletjes goudbruin in wat boter.
-
3
Maak de pesto. Rasp de schil van 1 limoen en pers het sap van de 2 limoenen uit. Pel het andere teentje knoflook en snipper fijn. Mix met de andere helft van de gehakte kruiden, de geraspte limoenschil en het sap, het amandelpoeder, de rest van de kaas, de knoflook en wat olijfolie in de blender. Voeg olijfolie toe tot de pesto vloeibaarder is. Kruid met peper en zout
-
4
Giet de pasta af. Bewaar wat kookwater. Meng de pesto met de gehaktballetjes en de pasta. Voeg wat kookwater van de pasta toe als je de saus te dik vindt. Werk af met nog enkele blaadjes vers basilicum.