Kippenburger met radijsjes
bereiding
-
1
Pel en pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen. Meng het gehakt met de knof- look, lente-ui, geraspte limoenschil en chilisaus. Kruid met peper en zout. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er burgers van. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
-
2
Meng voor de dipsaus de yoghurt met het limoensap en geraspte schil. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Zet koel weg.
-
3
Spoel de komkommer en snij in lange reepjes. Snij de radijsjes in fijne plakjes. Spoel de sla en zwier droog.
-
4
Bestrijk het zuurdesembrood met olijf- olie en rooster 1 minuut per kant in een grillpan. Gril de burgers 5 à 7 minuten per kant, tot ze volledig gaar zijn.
-
5
Bestrijk een sneetje brood met limoen- dressing, beleg met sla, een burger, een reepje komkommer, enkele plakjes radijs en een takje munt. Dek af met een tweede snee brood en werk af met een prikkertje. Lekker met aardappelpartjes.