Minivogelnestjes met kaassaus
bereiding
-
1
Hak de peterselie fijn.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Meng het gehakt met de peterselie, 2 volledige eieren en 3 eetlepels paneermeel.
Het gehakt moet wat kleven.
-
3
Kook de kwarteleitjes 4 minuten. Pel ze.
Vorm balletjes gehakt met binnenin een eitje. Druk goed aan.
-
4
Vul 3 borden: 1 met bloem, 1 met eiwit en 1 met paneermeel.
Haal de balletjes even door de bloem, daarna door het losgeklopte eiwit en als laatste door
het paneermeel. -
5
Bak de balletjes rondom krokant in olie en laat ze nog een tiental minuten verder garen in de oven.
-
6
Smelt 2 eetlepels boter in een pannetje en roer er 2 eetlepels bloem door. Voeg al roerend de melk en de room toe tot alles indikt. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Voeg, van het vuur, de gemalen kaas toe.
Voorbereiding
Voor de kaassaus