Pizza met olijven
bereiding
-
1
Spoel de tomaten en hak ze grof. Pel de uien en snij in grove stukken. Pel de knoflook. Doe samen met de gehakte tomaten, de uien en 50 ml olijfolie in een blender en mix fijn. Kruid met peper en zout.
-
2
Schenk de tomatensaus in een kom, dek af met plasticfolie en zet minstens 2 uur koel weg.
-
3
Verwarm de oven voor op 240°C.
-
4
Verdeel het deeg in porties en rol uit tot een ovale vorm. Leg elke pizza op bakpapier, bestrijk met de saus. Bestrooi met de geraspte pecorino, oregano en beleg met olijven. Besprenkel met olijfolie en schuif 15 minuten in de oven.
Pizzadeeg
-
1
Doe de bloem samen met de gist, suiker en het zout in een mengkom van de keuken robot, voeg 300 ml lauwwarm water toe en kneed 10 minu ten. Of kneed 15 minuten met de hand.
-
2
Vet een kom in met olijfolie. Vorm een bal van het deeg en leg ’m in de kom. Dek af met plasticfolie en laat een uurtje rijzen op een warme plaats. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en rol uit tot dunne pizzabodems.
Tomatensaus
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de tomaten, leg ze op een bakplaat. Hal veer de bol knoflook, leg ’m erbij. Snipper het chilipepertje en verdeel met de verse kruiden over de tomaten.
-
2
Besprenkel royaal met olijfolie en schep om. Zet 30 minuten tot een halfuur in de oven tot de tomaten zacht zijn.
-
3
Duw de knoflook uit de schil, zeef samen met de to maten, chilipeper en kruiden. Gebruik hiervoor eventueel een roerzeef. Kruid met peper en zout.
-
4
Laat de saus nog op een zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte.