Varkenshaasje met krokant mosterdkorstje en geroosterde spruitjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruitjes schoon, blancheer ze en laat ze schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
-
2
Meng de panko met de kruiden, 2 el olijfolie, peper en zout. Besmeer het vlees royaal met mosterd, haal het door het kruidenpaneermeel en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 30 minuten in de oven.
-
3
Doe de spruitjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ze de laatste 10 à 15 minuten mee in de oven, tot ze vanbuiten mooi bruin (maar niet donkerbruin!) zijn en gaar. Schep af en toe even om.
-
4
Laat het vlees 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
-
5
Snij het varkenshaasje in plakken. Serveer het met de geroosterde spruitjes. Lekker met aardappelgratin.