Recept

Rundertartaar met truffel en radijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Klop voor de mayonaise de eidooier los. Voeg het citroensap, de mosterd en 1 koffielepel lauw water toe. Meng de 2 oliën en druppel ze er, onder voortdurend roeren, bij. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.

  2. 2

    Snij het rundvlees met een vlijmscherp mes in hele kleine blokjes. Hak nog even verder zodat je een fijne tartaar krijgt.

  3. 3

    Snipper de lente-ui en de bieslook fijn. Meng ze met de truffelsnippers en de olijfolie door de tartaar. Kruid met peper en zout. Dek af met plastic- of aluminiumfolie en zet even in de koelkast.

  4. 4

    Snij met een uitsteekvorm sterretjes uit het brood en rooster ze krokant. Snij de radijsjes in flinterdunne plakjes.

  5. 5

    Verdeel de tartaar over kleine bordjes. Schik er de plakjes radijs naast. Garneer met radijskiemen, waterkers en wat extra truffel. Kruid met peper en grof zeezout. Werk af met toast en een toefje mayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rundertartaar met truffel en radijs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!