Recept

Frittata met boerenkool en zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de aardappelen in blokjes. Pel en hak de knoflook. Verwijder de middennerf uit de kool en snij de bladeren in reepjes. Snij de lente-uien in ringen.

  2. 2

    Zet de oven op 180°C. Kook de aardappelblokjes gaar in 12 à 14 minuten.

  3. 3

    Verhit de helft van de olijfolie in een ovenvaste pan en fruit de knoflooksnippers aan. Doe er de koolreepjes bij en roerbak tot ze geslonken zijn, maar nog mooi groen. Schep ze uit de pan en wrijf deze schoon met keukenpapier.

  4. 4

    Doe de erwtjes in een kom, giet er kokend water op om ze te ontdooien, laat 1 minuut staan en giet af.

  5. 5

    Klop de eieren los met de melk, kruid met flink wat peper en zout en doe er de aardappelblokjes, kool, erwten en lente-uitjes bij.

  6. 6

    Verhit de resterende olie in de pan, op middelhoog vuur. Giet er het eiermengsel in en laat 2 minuten zachtjes bakken tot de eieren aan de buitenkant beginnen te stollen. Schuif de pan in de oven en laat 20 minuten garen en stollen.

  7. 7

    Laat een paar minuten afkoelen. Schuif ‘m dan op een bord. Snij in porties en verkruimel er de feta over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frittata met boerenkool en zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!