Köfte met hummus
bereiding
-
1
Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken. Doe ze samen met de yoghurt, knoflook, sesampasta, 2 el olijfolie en specerijen in een blender en mix fijn tot een smeuïge dip.
-
2
Snipper sjalot, knoflook en chilipeper, zonder de zaadjes, fijn. Meng met het gehakt, de gember, het ei en het paneermeel. Voeg chilipeper, komijn, kaneel, korianderpoeder en cayennepeper naar smaak toe. Meng tot een homogeen geheel. Vorm lange ovale balletjes van het gehakt en zet even koel weg.
-
3
Hak de helft van de munt fijn. Maak een vinaigrette met het citroensap, 4 el olijfolie, peper en zout. Spoel de rucola en kerstomaatjes. Halveer de kerstomaatjes. Hussel goed door elkaar en werk af met de vinaigrette.
-
4
Bak de köfte goudbruin en gaar in de pan. Bak in een andere pan de pijnboompitten met de venkelzaadjes en chilivlokken tot ze knisperen. Warm de pitabroodjes nog even op onder de grill.
-
5
Vul de bodem van een schaal met de hummus, leg er de köfte op en strooi er de gebakken zadenmix en de rest van de munt over.