Salade van zoete aardappel, portobello en parmezaancrème
bereiding
-
1
Meng de geraspte parmezaan en de wijnazijn door de zure room, kruid met versgemalen peper en zout en zet koel weg.
-
2
Schil de zoete aardappelen en snij ze in partjes. Leg ze in de aluminium schaal en kwast ze in met olie. Gril ze in ± 20 minuten gaar en goudbruin.
-
3
Spoel de citroenen en snij ze doormidden. Leg ze na 15 minuten bij de zoete aardappelen in de schaal en laat ze nog 5 minuten meegrillen.
-
4
Schep de aardappelen en citroenhelften over in een schaal. Borstel de portobello’s schoon, doe ze in de aluminium schaal, druppel er wat olie over en gril ze 5 à 10 minuten.
-
5
Spoel het pepertje, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snipper jn. Spoel de kruiden, schud droog en hak fijn. Strooi de kruiden en het pepertje over de gegrilde portobello’s.
-
6
Schep de portobello’s bij de aardappelen en citroenen en serveer met parmezaancrème en een schepje rode-uienconfituur.
Tip! Lekker als veggie hoofdgerecht of bij gegrilde ribeye.