Recept

Chili con pollo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bak de stukken kip aan in boter tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en bak er de stukjes chorizo in. Haal die ook uit de pan en voeg extra vetstof toe aan de oranje olie die nog in de pan zit.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de paprika’s in stukken.

  3. 3

    Stoof de uien, knoflook en geroosterde paprika’s aan. Leg de kip en de chorizo terug in de pan. Blus met de bouillon en witte wijn. Voeg er de tomatenblokjes, olijven, kidneybonen en saffraan aan toe. Kruid met peper, zout, rozemarijn en chilipoeder. Roer om, zet het deksel op de pot en laat ongeveer 1 uur sudderen. Roer geregeld, doe er eventueel wat water bij.

  4. 4

    Werk de chili af met extra takjes rozemarijn en serveer. Lekker met rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chili con pollo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!