Recept

Risotto verde met asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwijder de harde uiteinden van de asperges. Snij ze in stukken van zo’n 3 cm. Blancheer de punten 1 min. in gezouten water. Spoel met koud water. Doe de rest van de aspergestukken in het kokende water en blancheer 3 min. Haal ze eruit en doe ze in een blender, samen met de spinazie en een kopje van het kookwater. Mix fijn en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Snipper de sjalot en knoflook fijn. Fruit aan in een gietijzeren kookpot met wat olijfolie en een klontje boter, strooi er een snuifje zout over en voeg de rijst toe.Roer de korrels glazig en blus met de witte wijn. Voeg een pollepel groentebouillon toe en wacht tot het vocht opgenomen is alvorens opnieuw toe te voegen. Roer regelmatig om. Na 20 minuten is de rijst gaar.

  3. 3

    Snij de radijsjes in plakjes, pluk de blaadjes van de waterkers en spoel ze.

  4. 4

    Meng de groene saus en de geraspte parmezaan door de rijst. Rasp de limoen en pers het sap uit. Voeg naar smaak toe aan de risotto. Kruid met peper en zout en werk af met de aspergepunten, waterkers en radijsjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto verde met asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!