Recept

Met kruiden gevulde roodbaars

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de vis goed vanbinnen en vanbuiten. Maak met een scherp mes enkele inkepingen en kruid met peper en grof zeezout. Vul de buikholte met rozemarijn en oregano. Besprenkel met olijfolie en gaar 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de tomaatjes. Maak de asperges schoon, breek de houtachtige uiteinden af en snij in schuine stukken. Verhit olijfolie in een pan en roerbak de asperges enkele minuten. Blus met de room, voeg de tomaatjes toe en laat afgedekt 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe.

  3. 3

    Spoel de sinaasappel en citroen en rasp de schil. Pers het sap uit. Mix met de suiker en de 4 el olijfolie. Kruid met zout en chilivlokken.

  4. 4

    Verdeel de groenten over borden en leg er telkens een visje bij. Besprenkel met vinaigrette en serveer. Lekker met aardappelen uit de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Met kruiden gevulde roodbaars

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!