Recept

Quinoasalade met zoete aardappel en noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappelen en snij ze in grove stukken. Doe ze in een pot, samen met de kokosmelk, kruidnagel, jeneverbessen en steranijs. Vul aan met water tot alles onderstaat. Kruid met peper en zout, en breng aan de kook. Laat 20 minuten gaar koken.

  2. 2

    Kook de quinoa zoals beschreven op de verpakking.

  3. 3

    Giet de aardappelen af, zeef het kookvocht en bewaar het. Haal de aardappelen door de passe-vite. Doe er wat van het kookvocht bij en roer tot een gladde puree.

  4. 4

    Spoel de verse kruiden en snipper ze fijn. Meng met de quinoa en giet er wat olijfolie bij. Breng goed op smaak met peper en zout en schep er de gedroogde gojibessen door.

  5. 5

    Hak de noten grof en rooster ze in een pan zonder vetstof.

  6. 6

    Vul de glaasjes met een lepeltje zoete aardappelpuree. Verdeel er vervolgens de quinoa over en bestrooi met de geroosterde noten. Werk af met kokosschilfers en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!