Recept

Scampispiesjes met zomergroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat diepgevroren scampi’s ontdooien. Week de houten stokjes in koud water. Spoel de tijm en de rozemarijn, schud droog en pluk de blaadjes. Stamp fijn in de vijzel, samen met het laurierblaadje en de fleur de sel.

  2. 2

    Blancheer de erwtjes en tuinbonen 2 minuten in lichtgezouten water, giet af, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken. Haal het velletje van de tuinbonen.

  3. 3

    Rijg de scampi’s per drie aan de prikkers. Kwast in met 1 el olijfolie en bestrooi ze met kruidenzout. Gril ze 2 minuten per kant op de barbecue of onder de ovengrill.

  4. 4

    Maak de courgettes schoon en snij ze in dunne plakjes met een dunschiller. Doe ze in een aluminium schaal en zet 1 à 2 minuten op de grill. Meng nadien met de erwtjes en tuinbonen.

  5. 5

    Spoel en snipper de bieslook. Spoel de munt, schud droog en hak fijn. Klop het citroensap en de munt door 3 el olijfolie en kruid met peper en zout. Meng de vinaigrette onder de groenten en werk af met bieslook. Serveer de scampispiesjes met de groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!