Tarte tatin van vergeten groenten
bereiding
-
1
Verwarm de oven tot 220°C. Maak de groenten schoon en snij de wortelen, pastinaken, raapjes, zoete aardappel en rode biet in plakjes. Verdeel over 2 grote bakplaten, besprenkel met olie en azijn en bestrooi met peper en zout. Schuif een halfuur in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Schud ze halverwege om.
-
2
Doe de suiker met 80 ml water in een steelpannetje en roer tot de suiker is opgelost. Verhoog het vuur en kook, zonder te roeren, 6 à 8 minuten, of tot de kara- mel goudbruin kleurt. Haal van het vuur en voeg er voorzichtig de rodewijnazijn aan toe.
-
3
Giet de karamel gelijkmatig op de bakplaat. Leg de groenten overlappend op de karamel en bestrooi met de kaas. Leg de 4 plakjes deeg op de groenten, duw de randen naar binnen en zet de taart in de oven. Verlaag de temperatuur tot 200°C en bak 20 minuten. Verlaag tot 180°C en bak nog eens 20 minuten.
-
4
Laat 5 minuten rusten, stort de tarte tatin voorzichtig uit op een snijplank. Snij in vierkantjes en serveer met de waterkers.