Salade met spelt, pompoen en feta
bereiding
-
1
Week de spelt 6 à 12 uur in een ruime hoeveelheid koud water.
-
2
Giet af en breng aan de kook in vers water met de laurierblaadjes, de tijm en een bouillonblokje. Laat 45 minuten sudderen. Giet af.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de pompoen en snij hem ongeschild in plakjes. Leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er olijfolie en honing over en kruid met peper en zout. Bak 35 minuten in de oven.
-
4
Maak een dressing van het citroensap, de azijn, 5 el olijfolie en kruid met peper en zout.
-
5
Spoel en droog de sla. Meng met de pompoen en de spelt. Verbrokkel de feta en strooi die samen met de noten over de salade. Serveer met de dressing, en verse kruiden zoals tijm, oregano of peterselie.