Recept

Ricottabeignets met courgettespaghetti

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel voor de saus de ui en de knoflookteentjes en snipper beide fijn. Was de paprika’s, snij ze doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij ze in kleine stukjes.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de knoflook en de ui glazig. Voeg de paprikablokjes en de tomatenstukjes met sap toe, overgiet met rode wijn en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

  3. 3

    Maak de courgettes schoon en snij of schaaf ze overlangs in dunne slierten. Kook ze in 2 à 3 minuten beetgaar en giet af. Spoel de peterselie, schud droog en hak fijn.

  4. 4

    Roer voor de ricottabeignets de beide soorten kaas, het ei en de peterselie door elkaar. Kruid met versgemalen zwarte peper. Vorm met 2 vochtige eetlepels niet te dikke quenelles van de kaasmassa en bak ze op een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin in olie, in een grote koekenpan met antiaanbaklaag.

  5. 5

    Breng de tomaten-paprikasaus op smaak met peper en zout. Schep over de courgettespaghetti en werk af met de ricottabeignets en geraspte kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ricottabeignets met courgettespaghetti

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!