Goulash-soep
bereiding
-
1
Snij het vlees in kleine blokjes van 1,5 op 1,5 cm. Pel de uien en de knoflook en snij ze in kleine blokjes. Schil de wortelen en snij ze ook in kleine blokjes. Verwijder het steeltje van de paprika’s, haal de zaadlijsten en de zaadjes eruit en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
2
Zet een pan op het vuur met wat boter en olijfolie en korst er de blokjes vlees in aan. Schep het vlees in een stoofpot en bak de uien, knoflook, wortel en paprika in de pan van het vlees tot de groenten glazig zijn.Doe ze bij in de stoofpot.
-
3
Bestuif met de bloem en voeg het paprikapoeder en de komijn toe. Voeg de tomatenblokjes toe, samen met het kruidentuiltje en de takjes oregano. Giet warme bouillon bij het geheel en laat zo’n 1,5 uur sudderen op een laag vuurtje.
-
4
Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met een stukje brood en wat zure room.