Recept

Pasta carbonara met asperges en pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges, snij ze in beetklare stukken en blancheer ze 3 à 4 minuten in licht gezouten water. Bak de plakjes pancetta krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Pocheer de 4 eieren apart gedurende 4 minuten in net niet kokend water met een scheutje azijn. Breek elk ei apart in een kom. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat er dan het ei voorzichtig in glijden. Laat 4 minuten koken. Haal het ei uit het water en herhaal met de andere eieren. Hou de eitjes warm.

  3. 3

    Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Giet af en roer er meteen de room en de roomkaas door. Breng op smaak met peper en zout. Spatel er de asperges door. 

  4. 4

    Verdeel de pasta over vier borden, leg er een gepocheerd ei en wat gebakken pancetta op. Werk af met peterselie.

Tip van Ilse
  1. 1

    Om de gepocheerde eieren tegelijk warm te serveren, beweer je ze eerst in een diep bord met koud water. Laat wat extra water koken, haal de eieren uit het bord en dompel ze nog 50 seconden onder in het kokende water.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta carbonara met asperges en pancetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!