Avocado cheesecake
bereiding
-
1
Rasp 2 van de limoenen en pers het sap uit.
-
2
Maal de koekjes fijn in een blender en meng met de boter tot het mengsel een kruimelige structuur heeft. Verdeel de crumble over de met bakpapier beklede springvorm. Zet 10 minuten in de diepvries.
-
3
Week de gelatine in koud water. Verwijder de schil en de pit van de avocado en pureer het vruchtvlees glad in een blender. Warm het limoensap op en los er de gelatine in op. Voeg toe aan de avocadocrème.
-
4
Klop de room stijf. Doe ¼ van de slagroom in een spuitzak en zet koel weg. Meng in een grote kom de roomkaas met de suiker en de helft van de limoenschil tot een gladde massa, spatel er de avocadocrème en de rest van de slagroom door.
-
5
Giet het mengsel op de koekjesbodem en laat 3 à 4 uur opstijven in de koelkast. Snij de laatste limoen in plakjes. Verdeel ze over de taart. Werk verder af met de rest van de geraspte limoenschil, munt en toefjes van de apart gehouden slagroom.