Recept

Linzensalade met geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze salade met linzen en geitenkaas is een heerlijke lunch.

bereiding
  1. 1

    Meng de sjalotjes met de mosterd en azijn. Klop er rustig 6 el zonnebloemolie door en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de linzen en de peterselie en laat 30 minuten staan. Zo trekt de dressing lekker in de linzen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel de plakjes brood met olijfolie. Verdeel de kaas over de plakjes stokbrood en bak de broodjes 5 minuten in een oven van 200 graden of tot de kaas een beetje kleur heeft gekregen en het broodje krokant.

  3. 3

    Meng de sla rustig met de linzen zodat de sla ook de dressing oppikt. Verdeel de sla over borden en schep de linzen die over zijn over de sla. Garneer met de broodjes geitenkaas en de walnoten. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

  4. Tip

  5. 4

    Is het je niet voedzaam genoeg? Meng wat gehalveerde en gekookte krieltjes met de dressing door de linzen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!