Recept

Stoemp met prei en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de brie in plakken van ca. 2 cm dikte. Dat alle stukken een andere vorm hebben maakt niet uit, als de dikte maar ongeveer dezelfde is. Druk de plakjes rondom in de bloem, haal ze stuk voor stuk door het ei en druk ze stevig rondom in het paneermeel. Hou apart.

  2. 2

    Schil de aardappels. Doe ze in een pan ruim water en breng aan de kook. Voeg na 10 minuten de prei toe.

  3. 3

    Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan of hapjespan en voeg de champignons en de tijm toe. Bak de champignons in ca. 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Schud regelmatig om.

  4. 4

    Bak bijna alle bosui nog 1 minuut mee.

  5. 5

    Verhit in een andere pan 4 eetlepels olijfolie en bak de plakken brie in een paar minuten rondom bruin. Als de brie begint te smelten leg je ze op een bord.

  6. 6

    Giet als de aardappels gaar zijn (na ca. 20 minuten) de aardappel en prei af. Bewaar wat van het kookwater.

  7. 7

    Voeg de boter toe en stamp alles zo grof of fijn als je wilt. Maak het smeuïger met wat van het kookwater. Schep het champignonmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

  8. 8

    Serveer de plakken gebakken brie bovenop en bestrooi met de overgebleven bosui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!