Recept

Stoemp met spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. 2

    Meng de luikse stroop met de olie en peper en zout naar smaak. Meng het mengsel met de speklap.

  3. 3

    Verdeel de speklap over een ruime ovenschaal of ovenplaat en zet 20 minuten in de oven. Draai geregeld om.

  4. 4

    Schil ondertussen de aardappels. Doe ze in een pan ruim water en breng aan de kook. Voeg na 10 minuten de kool, spruitjes en wortel toe. Giet als de aardappels gaar zijn alles af maar bewaar wat van het kookwater.

  5. 5

    Voeg de margarine toe en stamp alles zo grof of fijn als je wilt. Maak het smeuïger met wat van het kookwater. Breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Let tussendoor goed op de speklap want ze worden van goudbruin snel (te) donker.

  7. 7

    Serveer de stoemp met de speklapjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!