Gevulde tomaten met quinoa, groenten en feta
bereiding
-
1
Snij het bovenste deel van de tomaten af en hol ze uit. Laat omgekeerd uitlekken op keukenpapier.
-
2
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met ½ bouillonblokje. Giet af en laat goed uitlekken.
-
3
Snipper de sjalotten fijn, plet de knoflook, snij de courgette en de champignons in fijne blokjes.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Stoof de sjalotten en knoflook in olijfolie. Voeg de courgette en champignons toe en bak tot alles gaar is. Kruid met peper en zout.
-
5
Hak de pistachenoten grof. Meng de quinoa, de groenten, de peterselie en de pistachenoten in een kom. Vul de tomaten met dit mengsel. Leg er enkele stukjes feta op.
-
6
Zet in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Zet de tomatenhoedjes halverwege de gaartijd mee in de oven.