Recept

Gevulde tomaten met quinoa, groenten en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij het bovenste deel van de tomaten af en hol ze uit. Laat omgekeerd uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met ½ bouillonblokje. Giet af en laat goed uitlekken. 

  3. 3

    Snipper de sjalotten fijn, plet de knoflook, snij de courgette en de champignons in fijne blokjes. 

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Stoof de sjalotten en knoflook in olijfolie. Voeg de courgette en champignons toe en bak tot alles gaar is. Kruid met peper en zout. 

  5. 5

    Hak de pistachenoten grof. Meng de quinoa, de groenten, de peterselie en de pistachenoten in een kom. Vul de tomaten met dit mengsel. Leg er enkele stukjes feta op. 

  6. 6

    Zet in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Zet de tomatenhoedjes halverwege de gaartijd mee in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde tomaten met quinoa, groenten en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!