Ratatouille basisrecept
bereiding
-
1
Verwarm een scheut olijfolie in een grote braadpan, fruit hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur zonder dat ze kleuren. Bak de aubergine 5 minuten omscheppend mee, voeg dan de courgette en de paprika toe en bak 2 minuten mee. Schep de tomaten en de Provençaalse kruiden erdoor en laat met de deksel op de pan op laag vuur 10 minuten stoven.
-
2
Voeg de tomatenblokjes, het pepertje, de wijn en suiker toe en laat nog 10 minuten stoven. Laat de ratatouille zonder deksel in 10 minuten inkoken. Breng pittig op smaak met peper en zout. Roer als laatste de olijven erdoor.
-
3
Bak de aardappeltjes en de worstjes in een grill- of koekenpan.
-
4
Verdeel de ratatouille over 4 borden en serveer met de geroosterde aardappeltjes en de worstjes. Maak het geheel af met verse peterselie en peper.