Hazenpaté met uienchutney op toast
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Maal al het vlees fijn in een blender en meng er de wijn, de fond, whisky, het ei en de sjalotten door. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.
-
2
Doe de mengeling in een stenen pot, duw zachtjes aan en bedek met aluminiumfolie. Zet de pot in een diepe ovenschaal gevuld met water tot net boven de helft van de patépot. Bak 45 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie en laat nog 10 minuten verder garen. Laat in de pot volledig afkoelen.
-
3
Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Voeg de uien toe met de laurier, kaneel en gemberpoeder. Bak de uien tot ze zacht worden, maar laat niet bruin worden. Giet er de azijn bij en laat nog even sudderen. Voeg de suiker toe en de peperbollen en breng aan de kook. Laat een viertal minuten al roerend doorkoken. Laat de chutney afkoelen tot kamertemperatuur.
-
4
Rooster de toast goudbruin. Leg op elk bord twee sneetjes toast, besmeer met de paté en schep er een flinke lepel van de chutney op. Werk af met een takje tijm.