Filet van haas met peertjes in rodewijnsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng de wijn met 200 ml water, de suiker en de laurier aan de kook en laat de peertjes 20 minuten zachtjes stoven. Laat afkoelen.
-
2
Schil de aardappelen en de knolselder. Doe ze in een kookpot met de fond en de room en kook ze samen gaar. Doe de aardappelen en de knolselder in een blender, bewaar het kookvocht. Mix ze samen fijn en voeg kookvocht toe tot je de gewenste consistentie hebt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Pel en snipper de sjalot en stoof aan in boter. Voeg de tijm en laurier toe. Blus met de rode wijn. Laat voor de helft inkoken en voeg de wildfond toe. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout, zeef de saus en werk op met boter.
-
4
Omwikkel de hazenfilets met spek, bind op met keukentouw. Bak in boter, kruid met peper en zout. Zet 4 minuten in de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Serveer met de puree, de peertjes, de gebakken boschampignons en de saus.
-
5
Maak de bospaddenstoelen schoon, bak ze kort op in wat boter. Kruid met peper.