Porchetta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 230°C. Kerf de zwoerd in met een heel scherp mes en laat telkens 1 cm tussen. Draai het buikspek om en wrijf het vlees in met peper en zout.
-
2
Mix in een blender de kruiden, knoflook, pijnboompitten, venkelzaad en olie tot een grove pasta en smeer daar het buikspek mee in.
-
3
Rol het buikspek op, knoop het als een rollade en leg in een ingeboterde ovenschaal. Smeer de buitenkant van het buikspek in met wat olijfolie, peper en zout en zet 25 minuten in de oven. Verlaag dan de temperatuur naar 150°C, dek de porchetta af met aluminiumfolie en gaar nog 3 à 3,5 uur verder. Zet de oven opnieuw op 180°C, verwijder de aluminiumfolie en laat nog eens 20 minuten braden. Overgiet de porchetta tussendoor geregeld met de braadsappen zodat de korst lekker knapperig wordt. Snij in dunne plakken en serveer warm of koud.