Recept

Recept van Véronique Leysen: Bulgursalade met zoete aardappel en lavendel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Als je lavendel fout of te veel gebruikt, kan het smaken naar zeep. Wees dus voorzichtig. Niet zo’n fan van lavendel? Het kan nog subtieler met rozenblaadjes; die haal je in de Chinese winkel.

Voor de bulgursalade
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160 °C.

  2. 2

    Kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook een groentebouillonblokje mee.

  3. 3

    Snij ondertussen de zoete aardappel in blokjes van 1 cm en kruid ze met peper en zout, olijfolie en een beetje kaneel. Bak ze in de oven tot ze gaar zijn (20 min).

  4. 4

    Giet de bulgur af en kruid met komijn, oregano, lavendel, kaneel en een beetje peper en zout.

  5. 5

    Snij de granaatappel in twee en klop de pitjes eruit. Voeg de helft bij de bulgur.

  6. 6

    Meng de lavendel onder de bulgur. Snipper de bladpeterselie en munt fijn en voeg toe. Doe er nog wat citroenzeste bovenop (enkel het gele van de schil, niet het wit).

  7. 7

    Haal de gare zoete aardappel uit de oven en voeg ze toe aan je slaatje.

Voor de saus
  1. 1

    Doe de yoghurt, de tahin en de kruiden samen in een potje en meng door elkaar. Werk af met peper, zout en wat olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Recept van Véronique Leysen: Bulgursalade met zoete aardappel en lavendel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!