Recept van Véronique Leysen: Bulgursalade met zoete aardappel en lavendel
Voor de bulgursalade
-
1
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
2
Kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook een groentebouillonblokje mee.
-
3
Snij ondertussen de zoete aardappel in blokjes van 1 cm en kruid ze met peper en zout, olijfolie en een beetje kaneel. Bak ze in de oven tot ze gaar zijn (20 min).
-
4
Giet de bulgur af en kruid met komijn, oregano, lavendel, kaneel en een beetje peper en zout.
-
5
Snij de granaatappel in twee en klop de pitjes eruit. Voeg de helft bij de bulgur.
-
6
Meng de lavendel onder de bulgur. Snipper de bladpeterselie en munt fijn en voeg toe. Doe er nog wat citroenzeste bovenop (enkel het gele van de schil, niet het wit).
-
7
Haal de gare zoete aardappel uit de oven en voeg ze toe aan je slaatje.
Voor de saus
-
1
Doe de yoghurt, de tahin en de kruiden samen in een potje en meng door elkaar. Werk af met peper, zout en wat olijfolie.
Ingrediënten voor
2 personen- bulgur200 g
- groentebouillon1 blokje
- zoete aardappel1
- peper en zout
- olijfolie
- kaneel½ el
- komijnzaad½ el
- gedroogde oregano1 kl
- granaatappel1
- gedroogde lavendelbloem (optioneel)1 kl
- bladpeterselie1 handje
- muntblaadjes (een paar)
Yoghurt-tahinsaus
- Griekse yoghurt250 g
- tahin2 el
- citroen¼
- knoflook1 teentje
- harissa (poeder) snuifje