Currysoep met spruitjes en knolselder
bereiding
-
1
Maak de groenten schoon. Halveer de spruitjes, snij de knolselder in kleine blokjes, snij de courgette in plakjes, snij de lente-uitjes grof, snipper de chilipeper en snij het citroengras fijn. Pel en snipper de knoflook.
-
2
Mix het citroengras met de gember, knoflook, koriander, chilipeper, currypasta, lente-ui, honing en citroenschil grof. Meng 1 el van de pasta met het kokospoeder en zet apart. Doe 2 el plantaardige olie bij de rest van de pasta en mix glad.
-
3
Verwarm een scheutje olie in een diepe pan, voeg de pasta toe en roerbak 1 minuut. Giet er het kokoswater en de kokosmelk bij en breng aan de kook. Laat 5 minuten zacht sudderen.
-
4
Voeg de spruitjes en knolselder toe en laat 5 minuten verder sudderen. Voeg de courgette toe en kook nog eens 3 minuten. Breng op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.
-
5
Strooi er het kokosmengsel over en werk af met basilicumblaadjes.