Pilav met aubergine, yoghurt en pistachenoten
bereiding
-
1
Spoel de aubergines en snij ze in stukken. Pel de ui en de knoflook en hak fijn. Spoel de rijst in een zeef onder koud water en laat goed uitlekken. Smelt een klontje boter in een diepe pan op een hoog vuur en kleur de ui en knoflook aan. Voeg de rijst erbij en laat even stoven. Kruid met kerrie- en paprikapoeder, giet de bouillon erbij, roer de aubergines erdoor en laat alles 20 minuten garen. Roer af en toe.
-
2
Breng intussen water aan de kook en kerf een kruisje onderaan in de tomaten. Dompel ze tien seconden onder en pel ze. Verwijder de zaadlijstjes en snij het vruchtvlees in stukken.
-
3
Meng de yoghurt met het citroensap, zout, peper en komijn. Spoel de dille en hak de helft fijn. Hak de pistachenoten grof.
-
4
Meng de tomaten en de dille door de pilavrijst en breng ’m op smaak met peper en zout. Schep de pilav in kommetjes, leg er een flinke lepel yoghurtsaus op en bestrooi met pistachenoten. Werk af met de rest van de dille.