Empanada’s
bereiding
-
1
Maak eerst de vulling. Verwarm hiervoor de olijfolie in een stoofpot en fruit de lente-uien en look glazig. Kruid met chilipoeder en komijn. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en laat 15 minuten stoven.
-
2
Voeg vervolgens ook de bonen en maïs toe en laat nog 5 minuten garen. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
3
Rol het deeg open en steek cirkels uit van ongeveer 10 centimeter doorsnee. Lepel een beetje vulling op de helft van de cirkel en bestrooi met kaas. Klop het ei los. Bestrijk vervolgens de randen van het deeg met losgeklopt ei en vouw dicht. Druk de randen met een vork aan.
-
4
Leg de empanada op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal tot je deeg en vulling op zijn. Bestrijk tot slot de bovenkant van het deeg met ei en bestrooi met extra kaas.
-
5
Rooster 20 à 25 min in de oven of tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer met zure room, lente-ui en koriander.