Citroenbiscuit met blauwe bessen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eieren met de kristalsuiker gedurende 10 minuten in een keukenrobot tot een witschuimig beslag.
-
2
Zeef de bloem en meng ze kort door het eiermengsel, voeg karnemelk en citroenrasp toe. Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en zet gedurende 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
-
3
Laat in de vorm afkoelen, en ontvorm daarna. Snij de taart horizontaal in drie gelijke helften met een scherp mes. Meng het citroensap met de limoncello en sprenkel over de taarthelften.
-
4
Klop de roomkaas met de zachte boter, room, vanille-extract en poedersuiker stijf. Verdeel de helft van de crème over de onderste biscuithelft. Strooi er nog wat bessen over. Leg er de tweede biscuithelft bovenop, terug een laag crème en bessen en leg er ten slotte de bovenkant op.
-
5
Lepel de rest van de crème op de bovenkant en de rand van de taart, werk af met de rest van de blauwe bessen en enkele reepjes citroenschil. Laat even opstijven in de koelkast en serveer.