Recept

Chowder met zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke Amerikaanse soep met zalm en aardappelen. 

bereiding
  1. 1

    Pel sjalot en knoflook en snipper fijn. Stoof glazig in gesmolten boter. Schil de aardappelen, snij in kleine blokjes en voeg bij de sjalot.

  2. 2

    Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook. Kook de groenten in zo’n 15 minuten gaar.

  3. 3

    Verdeel de zalm in 4, 6 of meer gelijke stukken. Snij de venkel in flinterdunne plakken.

  4. 4

    Zet het vuur zachter, giet de room bij de soep, voeg de plakjes venkel toe en leg voorzichtig de stukken zalm in de soep. Pocheer de zalm in 5 minuten.

  5. 5

    Leg in elk kommetje een stukje zalm en giet de hete soep erover. Werk af met fijngesnipperde lente-ui en bieslook en wat venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chowder met zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!