Pappardelle met champignons
bereiding
-
1
Bak het gehakt rul en kruid met peper en fijngehakte verse rozemarijn, laat uitlekken op keukenpapier.
-
2
Kook de pappardelle in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de paddenstoelen schoon, snij de champignons in plakjes of partjes en scheur de oesterzwammen in reepjes. Bak ze in een pan met olijfolie, kruid met peper en zout en nog wat gehakte rozemarijn.
-
3
Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Fruit ze in een grote stoofpot glazig in olijfolie, voeg een flinke scheut pastis en de room toe, laat even inkoken en voeg het gehakt toe.
-
4
Doe de pappardelle bij de saus, meng goed. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht toe. Doe de pasta in diepe borden en leg er de gebakken champignons (en eventueel wat schilfers parmezaan) bovenop. Werk af met een takje verse rozemarijn.