Kippenboutjes met groene linzen, salsa verde en vijgen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de cayennepeper met het kerriepoeder, komijnpoeder, de kurkuma en de bloem. Kruid met peper en zout.
-
2
Strooi het specerijenmengsel over de kippenboutjes en hussel om met olijfolie tot de boutjes een laagje kruiden hebben. Bak ze goudbruin en gaar in de oven. Draai regelmatig om. . De boutjes zijn gaar wanneer het vocht dat eruit loopt als je erin prikt, helder is.
-
3
Fruit de ui en de selder in wat olie met het laurierblad. Voeg na 10 minuten de groene linzen toe en doe er de kippenbouillon bij. Laat nog 20 minuten verder garen.
-
4
Maak de salsa verde. Doe alle ingrediënten in een blender en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Verdeel de linzen over een groot bord. Lepel er de salsa verde over en serveer met de kippenboutjes en de vijgen.