Makreel met venkel, artisjok en bloemkool
bereiding
-
1
Maak de artisjokken schoon (ga naar www.libelle.be/artisjok en zie stap voor stap hoe je dat doet) en kook ze beetgaar in water met citroensap. Snij ze in stukken.
-
2
Verdeel de bloemkool in roosjes en snij de venkel in plakken van 1⁄2 cm dik. Bewaar het venkelgroen voor de afwerking. Zet de grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Leg de bloemkool, venkel en artisjokken in een schaal en besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zout. Gril de groenten langs beide kanten gaar.
-
3
Gril daarna de makreel kort aan beide zijden en kruid royaal met peper en zout. Rasp er ook nog een beetje de citroenschil over.
-
4
Serveer de makreel met de gegrilde groenten. Werk af met de rozijntjes, cashewnoten, kappertjes en een paar takjes van het venkelgroen.