Gnocchi al pesto
bereiding
-
1
Vul de bodem van de kom van de foodprocessor met olijfolie. Deze komt als een laagje rond de blaadjes basilicum te zitten, waardoor ze goed worden vermalen. Verwijder de takjes van de bosjes basilicum. Reinig de blaadjes met behulp van een keukenhanddoek. Spoel ze niet onder de kraan, want dan verliezen ze hun aroma. Doe de blaad jes in de processor.
-
2
Voeg daarna de gepelde teentjes knoflook, de gemalen kazen, de pijnboompitten, walnoot en het snuifje zout toe. Mix goed tot alle ingrediënten zijn fijn gemalen.
-
3
Kook de gnocchi al dente in kokend water met wat zout. De gnocchi zijn al dente zodra ze aan de oppervlakte verschijnen. Laat dan nog een minuut verder koken en giet daarna af.
-
4
Giet de gnocchi meteen terug in de kookpot en voeg de pesto saus toe. Meng goed. Serveer met wat gemalen parmezaan.