Zoete aardappel met spinazie, wilde rijst en rode biet
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Spoel de aardappelen en wrijf ze in met olijfolie. Leg ze op een bakplaat en zet 25 à 30 minuten in de oven.
-
2
Kook de wilde rijst gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de spinazie, laat uitlekken. Snij de bieten in hapklare blokjes.
-
3
Pel en snipper de sjalot en knoflook en fruit aan in wat olijfolie. Voeg de rode biet toe en roerbak kort. Voeg de spinazie toe en roerbak tot die geslonken is. Kruid met peper en zout. Rooster de nootjes in een pannetje en hak grof.
-
4
Snij de zoete aardappel in en duw een beetje open. Lepel er een deel van het spinazie-rodebietmengsel en rijst in. Werk af met de honing en nootjes. Verkruimel er de geitenkaas over en serveer. Zet de overige rijst en groenten in een potje op tafel om zelf bij te scheppen naar wens.