Tortilla met groene asperges en manchego
bereiding
-
1
Schil en snij de aardappelen in schijfjes van 5 millimeter dikte. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn.
-
2
Bak de ui, de knoflook en de aardappelen in een scheutje olijfolie op een zacht vuur tot de aardappelen bijna gaar zijn. Roer zo weinig mogelijk.
-
3
Klop de eieren goed luchtig. Haal de aardappelen uit de pan en meng ze met de eieren. Voeg opnieuw een scheutje olijfolie toe in de pan en giet hierin het mengsel. Laat op een laag vuur verder garen gedurende 25 à 35 minuten met een deksel op de pan of dek af met aluminiumfolie. Draai heel voorzichtig de tortilla om en bak nog 5 à 10 minuten.
-
4
Spoel de asperges en kook of stoom ze beetgaar. Spoel de gemengde sla en de radijzen en snij de radijzen in partjes. Meng met de asperges en schilfers manchego.
-
5
Meng de zure room met de mayonaise, een scheutje water en enkele druppels citroensap. Kruid met peper en zout en serveer samen met de salade en de tortilla.