Penne van kikkererwtenmeel met courgette en pittenpesto
bereiding
-
1
Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Giet af. Hou een kopje van het kookvocht apart.
-
2
Maal 3/4 van de pitten met de bladpeterselie, het basilicum, een scheutje van het kookvocht van de pasta en 1 kl extra vierge olijfolie in de keukenrobot tot een grove pesto. Voeg de helft van de geraspte parmezaan toe en kruid met peper en zout. Voor een vloeibare saus voeg je nog een beetje extra kookvocht toe.
-
3
Pel en pers de knoflook. Snij de courgette in kleine staafjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de knoflook op een zacht vuur glazig. Voeg de courgettebalkjes toe en kruid met peper en zout. Roerbak 4 minuten. Voeg de rest van de pitten toe en schep om.
-
4
Meng de pesto met de penne en de gebakken courgette. Werk af met de rucola en de rest van de parmezaan.