Gestoomde aardappelen met schelvis, erwtjes en peultjes
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken. Stoom ze gedurende 10 minuten in een stoommandje of -oven.
-
2
Snij de paprika in fijne repen. Verdeel de vis in vier gelijke lange repen, leg er de paprikareepjes op, kruid met peper en zout, leg de paprika erop en rol op. Steek vast met een paar houten prikkertjes. Leg bij de aardappelen en stoom ook de peultjes en erwtjes nog 10 minuten mee met de rest.
-
3
Snipper de sjalot en fruit aan in wat boter. Blus met de visbouillon en de witte wijn, laat even inkoken tot de helft verdampt is. Snipper de munt en de dille fijn en voeg samen met de room toe. Laat verder zachtjes inkoken en bind eventueel met een blonde roux.
-
4
Serveer de aardappelen met de vis, de groenten en de saus en werk af met een takje dille.