Gegratineerde pasta met kip alfredo
bereiding
-
1
Kook de penne gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de kippenfilet in hapklare stukken. Pel de sjalotten en knoflook en snipper fijn.
-
2
Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten. Kruid met peper, cayennepeper en zout. Bak de kippenfiletstukjes langs beide kanten krokant in de boter. Haal uit de pan en houd even aan de kant.
-
3
Verwarm de grill van de oven voor. Bak in dezelfde pan de sjalot en knoflook, voeg eventueel wat extra boter toe. Blus het aanbaksel in de pan met de kippenbouillon en voeg de room toe. Laat even inkoken op een zacht vuurtje.
-
4
Voeg de helft van de kaas, de uitgelekte penne en de kippenblokjes toe, roer om en verdeel over individuele (ingevette) ovenschoteltjes. Strooi er de rest van de kaas over en laat gratineren onder de grill tot het een mooi korstje krijgt.