Gemengde geroosterde groenten: romanesco, wortels, spinazie en kikkererwten
bereiding
-
1
Was de wortels en schil ze. Laat er een stukje van het groen aan. Halveer de wortels in de lengte.
-
2
Was de romanesco en snijd in 4 grote plakken. Was en droog de spinazie. Halveer de uien.
-
3
Verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte). Doe de romanesco, wortels en uien in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met 40 ml olijfolie en bak ongeveer 35-40 minuten in de oven.
-
4
Verhit de rest van de olijfolie in een pan. Bak de kikkerwten, voeg de spinazie toe, breng op smaak met de komijn, bak en haal van het vuur. Voeg de granaatappelpitjes toe. Hak de munt en peterselie grof en voeg toe. Besprenkel de pan met de wittewijnazijn.
-
5
Meng de yoghurt in een kom met het citroensap en de zeste. Breng op smaak met peper en zout.
-
6
Haal de groenten uit de oven, leg ze op de borden en besprenkel met de yoghurt. Schep de kikkererwten en de spinazie erbij en serveer warm.