Wokgroenten met rundvleesreepjes en rijst
bereiding
-
1
Snij de biefstuk in reepjes. Snij het citroengras fijn. Rooster de sesamzaadjes in een droge wok goudbruin. Schep uit de pan. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Verhit een scheutje plantaardige olie in de wok. Pers er de knoflook bij, voeg het citroengras toe en schep om. Voeg het rundvlees toe en roerbak 2 minuten. Voeg de peultjes toe en bak nog eens 2 minuten verder.
-
3
Doe de wortelen en sojascheuten in de pan en roerbak enkele minuten.
-
4
Maak een sausje met de suiker, 100 ml water, de tomatenpuree, het chilipoeder, het limoensap en een snuifje zout. Meng goed. Schep de helft samen met de zoetzure saus onder de wok. Verdeel de wokmix over de borden, geef er de rijst en de resterende saus bij. Werk af met het sesamzaad en verse koriander.