Recept

Groene curry met bloemkool, erwtjes en rundvleesreepjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eenvoudige en snelle curry met bloemkool, erwtjes en rundvleesreepjes. Heerlijk!

Lekker met kleefrijst en exra limoen erbij.

bereiding
  1. 1

    Snij de bloemkool in roosjes en kook ze in lichtgezouten water beetgaar. Pel en snipper de sjalot, pers de knoflook. Snipper de chilipeper in fijne ringen. Fruit de geraspte gember samen met de peper, knoflook en sjalot glazig in olijfolie.

  2. 2

    Voeg de currypasta toe en roerbak 3 minuten tot de geuren vrijkomen. Giet er de kokosroom en de bouillon bij en breng op een zacht vuur aan de kook. Leg de bloemkoolroosjes in de currysaus. Voeg de erwtjes toe en laat de curry nog even verder sudderen.

  3. 3

    Kruid het vlees met peper en zout en bak in olie een 3-tal minuten per kant, naar smaak. Snij het vlees in reepjes.

  4. 4

    Schep de curry in kommen en leg er de steakreepjes op. Werk af met de pinda’s en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groene curry met bloemkool, erwtjes en rundvleesreepjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!