Fattoush
bereiding
-
1
Meng de baharatkruiden met de helft van de olie en kruid met peper en zout. Bestrijk er de pitabroodjes mee en bak ze bruin in de grillpan. Snij de broodjes in driehoekjes.
-
2
Blancheer de tuinbonen 5 minuten in lichtgezouten water. Giet af en verwijder de vliesjes.
-
3
Klop ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en de ciderazijn tot een dressing. Pers er de knoflook bij en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
-
4
Snij de munt en de peterselie fijn. Halveer de tomaten en snij de snoeppaprika's in dunne ringen. Meng met de kruiden, de komkommer, little gem en tuinbonen door de dressing.
-
5
Schep de helft van de knapperige pitapuntjes door de groentesalade en garneer met de rest van de pitapuntjes en de granaatappelpitjes. Serveer onmiddellijk.