Chinese-koolstoemp met sojasaus en varkenshaasje
bereiding
-
1
Pel en plet de knoflook, schil en rasp een ½ koffielepel gember van de knol.
-
2
Snij de Chinese kool in reepjes. Verhit 2 eetlepels arachide-olie en voeg de Chinese kool toe samen met de knoflook, de gember, een ½ koffielepel vijfkruidenpoeder, 2 eetlepels sojasaus en een ½ koffielepel chilivlokken en bak in enkele minuten gaar.
-
3
Verwarm 2 eetlepels olie en bak hierin het varkenshaasje goudbruin, kruid met peper en zout en dek de pan af. Laat 20 à 25 minuten garen.
-
4
Kook intussen de aardappelen gaar, pureer ze en voeg een scheut sojamelk toe en de gebakken Chinese kool. Kruid met peper en besprenkel met wat sojasaus. Serveer met het gebakken varkenshaasje.