Aardappelsalade met asperges en gerookte makreel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de asperges en breek het houtachtige gedeelte van de asperges. Kook de asperges in 10 minuten al dente in gezouten kokend water. Dompel ze daarna meteen onder in ijswater. Zo behouden ze hun kleur.
-
2
Spoel de krielaardappelen en kook ze 10 minuten in gezouten water. Doe de gekookte aardappelen in een vuurvaste schotel. Overgiet met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de aardappelen nog 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
-
3
Blancheer de erwtjes kort in gezouten kokend water en doe ze bij de asperges in het ijswater.
-
4
Maak een dressing met de mosterd, de witte-wijnazijn, 6 el olijfolie, 1 el koud water, peper en zout.
-
5
Haal de groenten uit het water en meng met de krieltjes. Verwijder het vel van de gerookte makreel, breek de vis in stukjes en meng met de groenten. Besprenkel met de dressing en werk af met verse plukjes dille.