Lasagne met bloemkoolbechamel en gehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de bloemkool-bechamel. Stoom of kook de bloemkool gaar. Mix de bloemkool in een blender met de amandelmelk en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng er de helft van de geraspte kaas onder.
-
2
Schil de zoete aardappel en snij met een mandoline in dunne lange linten. Snij de courgette ook in lange linten met de mandoline.
-
3
Snipper de sjalot en knoflook, fruit aan in olijfolie en bak er het gehakt rul in. Kruid met de oregano, peper en zout.
-
4
Leg afwisselend lasagnevellen, zoete aardappel, gehakt, courgette en bechamel in een ingevette ovenschaal tot alle ingrediënten gestapeld zijn. Strooi er de rest van de geraspte kaas over en zet 25 à 30 minuten in de oven. Werk af met verse oregano.